04 Korrik 2020

Hapet aktiviteti 'KarrieraUP' në Universitetin e Prishtinës

Prishtinë, 28 maj - Dje është bërë hapja zyrtare e aktivitetit “KarrieraUP”, i organizuar nga Qendra për Zhvillim të Karrierës në Universitetin e Prishtinës.

Ky aktivitet, i mbajtur virtualisht, synon orientimin në karrierë dhe ndërlidhjen me tregun e punës. Në kuadër të këtij takimi u realizua prezantimi i parë virtual i këtij aktiviteti nëntë ditor, i cili do të zgjasë deri më 05 qershor.

Hapja zyrtare e aktivitetit u bë nga rektori i UP-së, prof. Marjan Dema, i cili u dëshiroj suksese studentëve pjesëmarrës në këto takime virtuale.

“Siç tashmë e dini, për disa ditë rresht, ju do të takoni virtualisht punëdhënës potencialë, të cilët do të ndajnë me ju perspektivat nga përvoja e tyre, për të ju shërbyer juve në karrierën tuaj. Urojmë që këto takime, të jenë udhërrëfyes në rrugëtimin tuaj drejt suksesit” theksoi Dema në fjalën e tij.

Dema, për realizimin e këtyre takimeve, falënderoi përfaqësuesit e tregut të punës, të cilët i janë përgjigjur pozitivisht ftesës së UP-së për të biseduar me studentët tanë rreth tematikave të aktivitetit, si dhe stafin e QZhK-së për punën e bërë.

Të pranishmëve në këtë takim virtual iu drejtua me fjalë përshëndetëse edhe prorektorja për zhvillim dhe cilësi, prof. asoc. Merita Berisha, e cila ftoi studentët që të përfitojnë nga këto takime, duke u bërë pjesë aktive e tyre.

Pjesëmarrësve të këtij takimi, të mbajtur përmes platformës Zoom, iu drejtuan edhe disa nga përfaqësuesit e institucioneve pjesëmarrëse, të do të prezantojnë ditëve në vijim.

Pas fjalëve përshëndetëse, menaxherja për Rekrutimin e Talentëve në kompaninë "Sutherland", znj. Donika Karaxha prezantoi profilin e kompanisë, mundësitë që ofrojnë për punësimin e studentëve dhe të diplomuarve të UP-së si dhe dha këshilla të vlefshme për përgatitjen e studentëve për tregun e punës.

Takimi i radhës do të zhvillohet sot ku folës do të jetë përfaqësuesi nga kompania farmaceutike “Gentipharm”, Demir Shkodra.

Gjatë ditëve në vijim do të prezantojnë institucione dhe kompani të profileve të ndryshme që mbulojnë shumicën e programeve studimore në UP. Ata janë: zAvni Syla nga kompania “Elen”, znj. Blerta Thaçi nga Open Data Kosovo, znj. Blerina Kuçi-Hoti nga ProCredit Bank, Bledion Baraliu nga ArchiEdu, Ayhan Nis nga DEKRA Arbeit, znj. Yllka Hoxha nga BIRN dhe znj. Vjosa Gjakova nga Talent Seekers and Keepers. Rreth mundësisë së pjesëmarrjes vizitoni faqen zyrtare të Qendrës për Zhvillim të Karrierës në Facebook (facebook.com/qzhkunipr)

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 Korrik 2020

- Shoqata "Miqtë e Amerikës", do të organizojë aktivitet në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA ku aktiviteti fillon me pastrimin e sheshit Bill Clinton nga zjarrfikësat e Prishtinës. (Sheshit Bill Clinton, ora 10:00)

- Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi do të bëjë shenjëzimin e shtigjeve të biçikletave në hyrje të Fushë-Kosovës, te rrethi i kazermës “Adem Jashari”, bashkë me grupin e çiklistëve “Marakli t’biçikletave”. (Parkingu i Ministrisë së Infrastrukturës, ora 10:00)

- Në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA pjestarët e Qendrës së Mjekësisë Urgjente të Prishtinë do ta ngrisin flamurin. (Sheshi Bill Clinton, ora 11:00)
 
- Kryeministri merr pjesë në fillmin e fushatë së korrje shirjeve në Kosovë. (Zona Industriale në fshatin Shirokë, Komuna e Suharekës, ora 14:00)