21 Gusht 2018

DKA në Prizren procedon rregulloren për adresimin sigurise në shkolla

Prizren, 8 shkurt - Drejtori i Drejtorisë së Arsimit Skender Susuri njofton për takimin me zyrtarët më të lartë të Drejtorisë Rajonale të Policisë në Prizren më të cilët ka bashkëbiseduar për politikat e sigurisë në shkolla.

"Sot  me 8 shkurt 2018, pata një bashkëbisedim të suksesshëm me zyrtarët e lartë policor të Regjionit të Prizrenit, përfshirë edhe Komandantin Regjional të Policise. Tema për të cilën u bisedua ishte bashkëpunimi në mes të dy institucioneve, lidhur me politikat e sigurisë në shkolla, të cilat burojnë nga Plani i Veprimit i MASHT-it 2017-2121 dhe Rregullorja për adresimin e dhunës ne institucionet edukative-mësimore të Kosovës" njofton Susuri.

Ai gjithashtu njofton opinionin publik dhe komunitetet shkollore se në muajin maj 2018 DKA do të procedojë në Kuvendin komunal, Rregulloren komunale për adresimin e temave nga siguria fizike e nxënësve në shkolla, parandalimin e dukurive negative si duhani, drogat, trafikimi etj.

"Pjese e hartimit dhe implementimit të kësaj rregulloreje komunale do te jene DKA dhe Shërbimet e specializuara te Policisë së Kosovës" tha Susuri.

Rregullorja synon qe perfundimisht shkollat ne Komunen e Prizrenit, te jene institucione te mirefillta edukative-mesimore, te sigurta dhe mike per te gjithe.

Kalendari

Ngjarjet e datës 21 Gusht 2018  - Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës organizon manifestimin qendror, kushtuar festës së Kurban - Bajramit Xhamine e Madhe në Prishtinë. (Xhamia e Madhe në Prishtinë, ora 5:10)

- Me rastin e festës së Kurban - Bajramit, Ditën e parë, kryesia e e Bashkësisë Islame të Kosovës, si tradicionalisht organizon pritje përurimi. (Selia e Kryesisë, ora 9:00)

- Kryeministri Ramush Haradinaj me rastin e Festës së Kurban Bajramit, viziton Bashkësinë Islame të Kosovës. (Bashkësia Islame e Kosovës, ora 9:00)

- Kryeparlamentari Kadri Veseli, me rastin e Festës së Kurban Bajramit, viziton Bashkësinë Islame të Kosovës. (Selia e Bashkësisë Islame të Kosovës, ora 10:30)

- Me rastin e festës së Kurban Bajramit, kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim Tërnava, do të bëjë dorëzimin e dhuratave si donacionit në vlerë prej 7.500 euro për 250 fëmijë në Klinikën e Pediatrisë në QKUK. (Klinika e Pediatrisë, ora 12:30)

- Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim Tërnava, do të shpërndajë dhurata për 70 fëmijë te SOS Fshatit në vlerë prej 2.450 euro. (SOS Fshati, ora 13:30)

- Mbahet Festivali i promovimit të Kulturës dhe Muzikës Romë në Graqanicë. (Lagja rome në Graqanicë, ora 18:00)