29 Maj 2017

Tregti

Qeveria miraton Udhëzimin për mallrat e liruara nga tarifa doganore

Prishtinë, 26 maj - Qeveria e Republikës së Kosovës ka aprovuar Udhëzimi Administrativ për Mallrat e Liruara nga Tarifa Doganore, i cili ka për qëllim zbatimin e dispozitave të Ligjit për Mallrat e Liruara nga Tatimet Doganore dhe mallrat me tarifë zero, të tatimit doganor si dhe lirimin nga tarifat doganore të disa produkteve farmaceutike që në këtë rast janë citostatikët. Arsyeja e lirimit është humanitare pasi që ka të bëjë kryesisht me substanca aktive farmaceutike që trajtojnë sëmundjet kancerogjene. Lexo

Deficiti tregtar bie në 220 milionë Euro

Prishtinë, 25 maj - Agjencia e Statistikave tës Kosovës (ASK) ka publikuar të dhënat lidhur me rrjedhat e eksportit dhe importit për muajin prill 2017. Të dhënat nga Tregtia e Jashtme në Kosovë tregojnë për një deficit tregtar më të ulët për (-3.1%) në muajin prill 2017, në raport me periudhën e njëjtë të vitit 2016, gjegjësisht në vlerë prej 220,6 milionë Euro, krahasuar me deficitin prej 227,6 milionë Eurosh në vitin 2016. Eksporti mbulon importin 12.4%.Lexo

Policia në bashkëpunim me Doganën konfiskon 25 vetura të padoganuara

Prishtinë, 25 maj - Policia e Republikës së Kosovës ka bërë të ditur së në bashkëpunim me Doganën e Kosovës kanë konfiskuar 25 vetura të padoganuara.Lexo

MTI shënon Ditën botërore të Metrologjisë

Prishtinë, 25 maj - Agjencia e Metrologjisë e Kosovës (AMK), që vepron në kuadër të Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë (MTI), me rastin e Ditës botërore të Metrologjisë organizoi konferencë, me temë: \"Matjet për transportin”.Lexo

Dogana konfiskon lojërat e fatit me vlerë 18.000 euro

Prishtinë, 24 maj - Dogana e Kosovës në vazhdën e aksionit në luftimit informalitetit dhe mbrojtjes së taksës së akcizës, ka ushtruar kontrolle në disa lokale të dyshuara për operim me lojëra të fatit pa licencë, në komunën e Vushtrrisë dhe në qytetin e Mitrovicës.Lexo

Bajrami u bën thirrje investitorëve nga Gjermania të investojnë në Kosovë

Prishtinë, 23 maj - Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë, Hykmete Bajrami, priti në takim një delegacion të afaristëve nga Gjermania, të kryesuar nga drejtori ekzekutiv i Komitetit për Marrëdhënie Ekonomike me Evropën Lindore, Michael Harms. Lexo

previous

1-6 Nga 3641

next
Prishtina International Airport Adem Jashari / Limak Kosovo
Nr. Fl. Nga Statusi
XQ5150AntalyaSCHEDULED 04:52
TK1017Istanbul - AtaturkESTIMATED 08:30
EZS1483GeneveESTIMATED 08:35
TB1651BrusselsESTIMATED 08:50
WK402ZurichESTIMATED 08:55
Nr. Fl. Për Statusi
XQ5151AntalyaSCHEDULED 05:55
JP114FrankfurtSCHEDULED 06:20
OS770ViennaSCHEDULED 07:10
EZS1484GeneveESTIMATED 09:20
TK1018Istanbul - AtaturkESTIMATED 09:25

© Copyright - Agjencia - Ekonomia - 2005 - 2015 - All Rights Reserved | Powered by Refresh