22 Gusht 2017

Volkswagen shënon rritje të fitimeve

Frankfurt, 4 maj - Prodhuesi gjerman i makinave e mori veten pas skandalit të mashtrimit të testeve të shkarkimeve të ndotësve në atmosferë. 

Volkswagen shënoi një fitim në tremujorin të parë, pas tatimit, prej 3,4 miliardë euro (3,7 miliard dollarë) sipas të dhënave të fundit, prodhuesi gjerman i makinave e mori veten pas skandalit të mashtrimit të testeve të shkarkimeve të ndotësve në atmosferë.

”Fitimet e tremujorit të parë, pas tatimit, u rritën me 40 për qind kundrejt të njëjtës periudhë në vitin 2015, kryesisht për shkak të masave të suksesshme të shkurtimit të kostos”, tha në një deklaratë, përfaqësuesi i prodhimit të makinave në Wolfsburg, Gjermani.

Të ardhurat e shitjeve të Volkswagen për këtë periudhë ishin 56,2 miliardë euro, një rritje prej 10.3 për qind në tremujorin e parë të vitit 2015.

“Përpjekjet tona për të përmirësuar efikasitetin dhe produktivitetin në të gjitha fushat e kompanisë janë duke u kompensuar”, njoftoi shefi ekzekutiv i Volkswagen, Matthias Mueller.

Rezultatet e tremujorit të parë të vitit 2016 u ndikuan nga testet e kryera nga prodhuesit e makinave në shtator të vitit 2015 të cilët instaluan një software në miliona makina për të zbuluar shkarkimet e gazit, ndryshuar performancën dhe përmirësuar rezultatet.

Kalendari

Ngjarjet e datës 22 Gusht 2017

 - Arritja e Arkivolit të ish kryeministrit te Kosovës, Bajram Rexhepi. (Aeroporti Ndërkombëtar "Adem Jashari", ora 8:30)

- Komisioni i Veçantë për organizimin e ceremonisë mortore organizon homazhe për ish-Kryeministrin e Kosovës, Bajram Rexhepi. (Holli i Kuvendit të Republikës së Kosovës, ora 10:00)

- Nën Patronatin e Kryeministrit të Kosovës, Isa Mustafa mbahet mbledhje Komemorative për ish-Kryeministrin Rexhepi. (Teatrin Kombëtar, ora 12:00)

  - Arritja e Arkivolit të ish kryeministrit te Kosovës, Bajram Rexhepi qëndron në shtëpi të të ndjerit. (Suhodoll, ora 13:30)

- Kuvendi Komunal të Mitrovicës organizon homazhe për ish kryeministrin Rexhepi. (Kuvendi Komunal i Mitrovicës, ora 15:00)

- Nisja e Arkivolit nga Kuvendi Komunal i Mitrovicës për te varrezat në Shipol. (Shipol, ora16:00)

- Nën Patronatin e Kryeministrit të Kosovës, Isa Mustafa mbahet Ceremonia e varrimit te ish kryeminsitrit Rexhepi. (Shipol, ora 16:30)